Konar-göçer yaşam tarzının devlet teşkilatlanmasında yol açtığı sorunlar

Konar-göçer yaşam tarzının devlet teşkilatlanmasında yol açtığı sorunlar
Konar-göçer yaşam tarzının devlet teşkilatlanmasında yol açtığısorunlar nelerdir konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konar göçer olmak, bir yere bağlı kalarak yaşamayı gerektirmez. Sürekli farklı coğrafyalarda olmak, farklı iklimlerde olmak yaşam tarzının da temelden etkilenmesine neden olur. Bu etkilenme devlet teşkilatında da ortaya çıkar.

Devlet teşkilatı olarak bir kurumsallaşma yaşanmamış sadece lider merkezli bir hayat öne çıkar. Kendine uyulan bir lider ve onun dediklerinin yerine getirilmesini gerekli gören bir toplum ortaya çıkar.

Konar - göçer yaşam tarzı genelikle yerleşik yaşama geçmemiş olan topluluklarda görülen yaşam biçimidir.

Konar- göçer yaşam belli bir süreliğine bir yerde ikamet edip sonra oradan ayrılmak şeklinde sürdürülmüştür. Bu yaşam sisteminde topluluğun bütün malları canları sürekli hareket halindedir. Sabit olarak duran bir yapı olmadığı için teşkilatlanmak zor olmuştur.

Devletlerin belli görevleri yükümlülükleri vardır. Bu yükümlülükleri yerine getirirken bu yükümlülükleri yerine getirirken belli kurallar ve belli sistemler olmak zorundadır.

289
180
53
31
34
13
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.