Kontenjan artınca bazı liseler ikili eğitime geçti

Kontenjan artınca bazı liseler ikili eğitime geçti
MEB, Türkiye genelinde ikili eğitimi kaldırmak için çalışırken, yeni yerleştirme sisteminin ardından bazı liselerde ikili eğitime geçildiği ortaya çıktı.

Anadolu liselerinde ikili eğitime geçiliyor? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen nakil uygulamasında ikinci tur başladı. 4 kez yapılacak LGS nakillerinin ilk sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı. İlk LGS nakillerinde açıkta kalan 91 bin öğrencinin 45 bini yerleşti ancak 46 bini açıkta kaldı.

46 bin açıkta kalan öğrencinin yerleştirilmesi için ek kontenjan olup olmayacağı sorularına Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘hayır’ yanıtını vermişti. İlk nakil uygulamasından önce MEB Anadolu liseleri için 58 bin ek kontenjan üretildiğini açıklamıştı.

ANADOLU LİSELERİNDE İKİLİ EĞİTİME GEÇİLİYOR?

LGS ikinci nakil başvuruları başladıktan sonra yerel yerleştirme için tercih ekranını ilk gün açan veliler 0 kontenjan gördü. Ancak iki günü sonra hem kendi kayıt hem de komşu kayıt alanlarında çok sayıda boş kontenjan görülmeye başlandı.

Bu da Anadolu liselerinde ikili eğitim mi başladı sorusunu akla getirdi?
 
Çünkü ilk açıklamalara göre Anadolu liselerinde ek kontenjan verilmeyecekti. Peki yerel yerleştirmede Anadolu liselerinde bu kadar çok sayıda boş kontenjan nereden çıktı?
 
Bu arada MEB kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre ek kontenjan yok. Ama çok talep olan bölgelerde Anadolu liselerinde ikili eğitim olacak.

İKİLİ EĞİTİM İÇİN SAATLER BELİRLENDİ

Talep çok olan bölgelerde Anadolu liselerinde ikili eğitim planlanmaya başlandı. Yani talebe göre belirleniyor. Birçok okulda ikili eğitim için düzenleme yapıldı. Buna göre 9’lar öğlenci olacak. Okul saatleri de sabahçı öğrenciler için 07.10-13.30 öğlenci öğrenciler için de 13.30-19.10 olarak düzenlendi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum