Konuşma, karar verme, konsantrasyon sorunları ortaya çıkmışsa beynin hangi lobu zarar görmüş olabilir

Konuşma, karar verme, konsantrasyon sorunları ortaya çıkmışsa beynin hangi lobu zarar görmüş olabilir
Konuşma, karar verme, konsantrasyon sorunları ortaya çıkmışsa beynin hangi lobu zarar görmüş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konuşma, karar verme, konsantrasyon sorunları ortaya çıkmışsa beynin ÖN LOBU (FRONTAL LOB) zarar görmüştür.

Beynin önünde bulunan frontal lob, memelilerde serebral korteksin dört ana lobunun en büyüğüdür. Frontal lob, her serebral yarım kürenin önünde yer alır ve Parietal lobdan merkezi sulkus denilen dokular arasındaki bir olukla ve temporal lobdan lateral sulkus denilen daha derin bir olukla ayrılır. Frontal lobun anterior yuvarlak kısmı beynin üç kutbundan biri olan frontal kutup olarak bilinir.

Burada, belirli vücut bölümlerinin gönüllü hareketlerini kontrol eden primer motor korteks vardır. Frontal lob, serebral kortekste dopamine duyarlı nöronların çoğunu içerir. Dopaminerjik sistem; ödül, dikkat, kısa süreli hafıza görevleri, planlama ve motivasyon ile ilişkilidir. Dopamin, talamustan ön beyin bölgesine ulaşan duyusal bilgiyi sınırlama ve seçme eğilimindedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.