Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz

Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz
Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konuşmadan da iletişim kurulabilir. Bunun birinci örneği işaret dilini kullanarak iletişim kurmaktır. Konuşma engelli vatandaşların kullandığı ortak bir dil vardır. Bu dil sayesinde hiç konuşmadan da iletişime geçebilmemiz mümkün. Bu dilin öğrenilmesi her vatandaş için oldukça önemlidir. Herhangi birinde konuşma engeli olmasa da engeli olan insanlar ile iletişim kurulmasını sağlayacak bir dildir. Diğer bir yöntem ise beden dilidir. Bedenimiz ile yaptığımız hareketler ile evrensel bir biçimde memnun, hoşnutsuz, mutlu veya mutsuz olduğumuzu anlatabiliriz.

Konuşmadan iletişim kurabilmenin bir diğer yolu ise yazmaktır. Yazmak asırlardır süren insanoğlunun bulduğu en önemli icatlardan bir tanesidir. Eski dönemlerde kuşların ağzında götürülen mektuplar sayesinde, insanlar hiç konuşmadan birbirleriyle iletişim kurabilmekteydiler. Zaman değişti, eskiden 10 günlerce süren bu iletişim şuan da anlık bir şekilde birbirimiz ile konuşmamıza olanak sağlıyor. Yazmak aynı zamanda asırlar sonrasıyla da monolog da olsa bir iletişim kurabilme yeteneği sağlıyor insana. Monolog iletişim tek taraflıdır.

83
18
44
18
50
110
218
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.