Korkulu rüya (düş) görmektense uyanık yatmak yeğdir atasözünün anlamı

Korkulu rüya (düş) görmektense uyanık yatmak yeğdir atasözünün anlamı
Korkulu rüya (düş) görmektense uyanık yatmak yeğdir, içinde tehlike bulunan çekici bir işe girişmektense, o işten vazgeçmek ve tehlikesi olmayan durumda kalmak daha iyidir.

Korkulu rüya (düş) görmektense uyanık yatmak yeğdir  anlamı şu şekilde :

Tehlikeli bir işe girişmektense o işin sağlayacağı kazançtan vazgeçmek daha iyidir. Çünkü sonu pek iyi görülmeyen, her gün ha battım ha batacağım korkusu veren işten insana pek hayır gelmez.

Gelecekte bizi üzebilecek sakıncalı,tehlikeli girişimlerde bulunmaktansa böyle tehlikeli işlere bulaşmayıp huzurlu sakin bir hayat sürmek en iyisi ve en hayırlısıdır. 
Yaşadığımız sürece birçok durumlarla karşılaşırız. Bir kısmı bizim için sorun olmamakta, bir kısmı ise düşüncemizi etkisi altına almaktadır. Hangi sorun olursa olsun düşünce gücümüzle çözümlemeye, gerekirse başkalarından yardım isteyerek gidermeye çalışırız. Düşü’ nen bir insanın tamamen tehlikeli olacağına inandığı bir işi yapmaya kalkması akılcı bir davranış değildir. Çünkü tehlikeli bir iş, yalnız oluncaya kadar bizi huzursuz etmez; olduktan sonra da bizi sürekli tedirgin eder. İlerde büyük huzursuzluklar içinde yaşamaktansa, tehlikeli olduğunu bildiğimiz işlere asla kalkışmamalıyız.

ANAFİKİR : Tehlikeli olduğunu bildiğimiz bir işe girişmemeliyiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.