Korkunun ecele faydası yoktur atasözünün anlamı

Korkunun ecele faydası yoktur atasözünün anlamı
Korkunun ecele faydası yoktur, kişi korkmakla kendisine gelecek bir zararı önleyemez. Olacak olur. Bunun için boş yere korkup üzüntü çekmemelidir.

Korkunun ecele faydası yoktur anlamı 

Kişi korkmakla kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez. Bu sebeple korkuyu sürdürmek yerine gelecek tehlikelere karşı önlem alma yoluna gitmek gereklidir. Çünkü gelecek olan gelecek, olacak olan olacaktır. Üzüntü, korku ise bunu önleyemeyecektir.

Korku, insanların karşılaşacakları hâdiseleri, başları­na gelecek kötü hâlleri engelleyemez. Özellikle kaderde yazılmış olan şeylerin vuku bulmasına korkunun hiçbir faydası olmaz. O hâlde boş yere korkup üzülmek fayda­sız ve beyhudedir. Bunun yerine başımıza gelecek olan şeyler için hazırlıklı bulunmak gerekir. Nitekim eceli gelen her kişi korksa da korkmasa da ölecektir. Önemli olan ölüme hazırlıklı olabilmektir.

Tahmine dayanan ve henüz vuku bulmamış ihtimal­ler üzerine düşünüp korkmanın yersizliğini vurgulamak üzere söylenir.

Korkunun ecele faydası yoktur TDK anlamı nedir

Kişi korkmakla kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez" anlamında kullanılan bir söz.

Korkunun ecele faydası yoktur anafikri nedir

Yalnız korkmakla gelecek kötü bir olay engellenemez.

Kaynak:Eğitim Sistem

10
11
11
10
11
12
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.