Kötü alışkanlıklar edinmek insanın kendi elleriyle kendini tehlikeye atması sayılır mı

Kötü alışkanlıklar edinmek insanın kendi elleriyle kendini tehlikeye atması sayılır mı
Kötü alışkanlıklar edinmek insanın kendi elleriyle kendini tehlikeye atması sayılır mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“... Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Yaptığınızı güzel yapın; Allah güzel yapanları sever.” (Bakara suresi, 195. ayet.)
Kötü alışkanlıklar edinmek insanın kendi elleriyle kendini tehlikeye atması sayılır mı? Niçin? Yukarıdaki ayeti de dikkate alarak kötü alışkanlıklar konusunu sınıfınızda tartışınız.

Kötü alışkanlıklar edinmek insanın kendi eliyle ateşe atmak olarak görüldüğünde doğru bir düşünce olarak kabul edilecektir. Çünkü alışkanlıklarla beraber insan ve beden yetilerini kaybederek Yapmış olduğu uygun olmayan davranışlar Yapacağından dolayı hem beden ve zihin pazara görecek hem çevresindeki insanlar zarar görecektir.

Bakara suresi, 195. ayette kötü alışkanlıklar edinmek ile kastedilen alkol, sigara, uyuşturucu ve benzeri gibi kendisine bağımlı kılacak kötü alışkanlıklardır.
Bu tür maddeler bağımlılık oluşturduğu için insanı kendisine esir eden maddelerdir.
Bu maddelerin tüketilmesi İslam dininde kesin olarak yasaklanmıştır. Bu maddelerin alınması ile birlikte insan benliğini kaybeder.
Bakara suresi 195. ayette de yüce Allah (c.c) bize kısa ve öz bir uyarıda bulunmuştur. Yapılacak şeyleri güzel yapın. Kendi ellerimiz ile kendimizi kötülüğe atmayalım.

215
41
243
55
44
138
237
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.