KPSS

KPSS
Kamu personeli seçme sınavı yani bilinen adı ile KPSS, devletin hizmetinde yer alacak personellerin seçilmesi için yapılan bir sınavdır.

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır. Ortaöğretim KPSS’ na ortaöğretim mezunları katılırken, lisans KPSS’ na 4 yıllık fakülte mezunları katılabilmektedir. Sınavda ki sınıflandırmalarda KPSS-A ve KPSS-B adları kullanılmaktadır. Lisans mezunları için yapılacak olan KPSS bu yıl 6 ve 7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak.  Ön lisans ve ortaöğretim KPSS içinse adaylar 2014 yılında sınava girecekler. Bunun sebebi lisans için düzenlenen KPSS sınavının her yıl düzenlenmesine karşın, ortaöğretim, ön lisans için düzenlenen KPSS’nin iki yılda bir yapılmasıdır. Son olarak ön lisans, ortaöğretim Kamu personeli seçme sınavı 23 Eylül 2012 tarihinde yapıldığından 2013 yılı için bu sınavın yapılması söz konusu olmamaktadır.

Kamu personeli seçme sınavına devlette kamu personeli olarak çalışmak isteyen kişiler başvurmaktadır. Ve başvurularda aranan en önemli şart kişinin türüne göre ortaöğretim, ön lisans veya lisans mezunu olmasıdır. Bu sayede mezun olan kişi eğer dilerse alanına yönelik olarak devlette çalışma imkânını KPSS sayesinde bulmaktadır. Kamu personeli seçme sınavı sonucunda alınan puanlara göre, tercih listesi yapılmaktadır. Tercih kılavuzu dikkate alınarak yapılan tercih listesi de kişinin puanına göre yerleşebileceği yerleri bulundurması oldukça önemlidir. Ayrıca ön lisans, ortaöğretim KPSS sonucunda alınan puanlara ek olarak kimi meslek dallarında adaylar mülakat sonuçlarına göre de değerlendirmeye alınmakta ve bunun sonucunda yerleştirme işlemi yapılmaktadır.

Çoğu meslek dalı için bir kamu kuruluşunda çalışmak oldukça avantajlı bir durumdur. Bu nedenle KPSS sınavı’na oldukça fazla talep olmaktadır. Her yıl binlerce aday tarafından heyecanla beklenen kamu personeli seçme sınavı, kamuda çalışmak isteyen herkes için olmazsa olmaz bir şarttır. Özellikle ülkemizde öğretmenler bu sınavla oldukça çok gündeme gelmektedir.

                Kamu personeli seçme sınavının ön lisans ve ortaöğretim basamağı iki yılda bir yapıldığından dolayı adayların aldıkları puanın iki yıl boyunca geçerliliği bulunmaktadır. Aday bu iki yıl içerisinde puanına göre tekrar yerleştirme şansına sahip olabilmektedir.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.