KPSS 2022/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı, nitelik kodları ve kadro dağılımı

KPSS 2022/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı, nitelik kodları ve kadro dağılımı
KPSS 2022/2 Tercih kılavuzunu yayımladı. Binlerce Memur alımı merkezi atama ile lise, ön lisans ve lisans mezunlarından yapılacak. Kılavuzlar haberde.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS2022/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 2128 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 21 Aralık 2022 tarihinde saat 10.30’da başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS2022/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kimler Tercih Yapabilecek

Tercih kılavuzuna tercih yapacak adaylardan genel olarak 657 Dsyılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu soonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • 18 Yaşını tamamlamış olmak ve 65 yaşından gün almamış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS şartı ne olacak

KPSS 2022/2 Tercihleri için Kamuya merkezi atama ile memur alımında 2022 yılında yapılan KPSS puanları kullanılacaktır. Bu kapsamda Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

Mülakat yapılmayacak!

KPSS tercih kılavuzu ile yapılan atamalarda Mülakat yapılmıyor. Buna göre Değerlendirmelerde KPSS Puan sırası kullanılarak yapılan sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama ile atama yapılacak.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.