KPSS ile memur alımında alt ve üst yaş sınırı nedir?

KPSS ile memur alımında alt ve üst yaş sınırı nedir?
KPSS ‘ye hazırlanan adayların çoğu memur olabilmek için gerekli alt ve üst yaş sınırını merak etmektedirler.Devlet memurluğunda alt yaş sınırı çok açık şekilde bellidir ,fakat üst yaş sınırı devlet memurluğuna alınacak işlere göre değişiklik göstermektedi

Bunu da devlet kurumları işe alırken açıklama yaparak bildirirler.

ÖSYM tarafından yapılacak merkezi atamalarında (B grubu) üst yaş sınırı bulunmamaktadır.

Devlet memurluğuna alınırken yaşın alt sınırı nedir?
Devlet memurlarında alt yaş sınırı 18’dir.

Fakat Eğer görev alınacak kişi bir sanat okulu veya meslek lisesi mezunu ise bu durumda yaş sınırı 15 yaşına kadar inmektedir ,bu durumda mahkemeden işi yapabileceği yönünde kazai rüşt kararı almak suretiyle devlet memurluğuna atanabilir.

Sonuç olarak;

Alt sınır 18 olup bu durum yukarda anlattığım durumlarda 15 yaşına kadar inmektedir. (hiçbir kimse 15 yaşından küçükse devlet memuru olamaz).Üst sınır ise kuruma göre değişiklik göstermektedir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.