KPSS Önlisans Soru ve Cavapları Ne Zaman Açıklanacak? (Cevap Anahtarı)

KPSS Önlisans Soru ve Cavapları Ne Zaman Açıklanacak? (Cevap Anahtarı)
22 Eylül 2012 Cumartesi günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 743.570 aday katıldı. Önlisans mezunlarının girdiği KPSS 2012 sınavı soru ve cevapları heyecanla bekleniyor. ÖSYM resmi sitesinde (osym.gov.tr) yayınlanacak olan KPSS cevap anahtarlar

2012 Orta Öğretim/Önlisans KPSS sınav soruları cevapları ne zaman yayınlanacak? KPSS sınav soruları cevapları için gözler osym'de.

2012 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavı bu hafta sonu icra edilecek. Sınav'dan çıkan memur adayları sabırsızlıkla ÖSYM'nin sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak etmektedir. OSYM Başkanlığı 2012 KPSS sınav soruları hakkında henüz bir resmi açıklamada bulunmamaktadır. 

2012 KPSS ortaöğretim ve Önlisans sınavında en çok konuşulan konu sınav yerleri olmuştu. Fakat bu konu hakkında ÖSYM şu duyuruyu yapmıştı; " 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans, 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah ön lisans düzeyinde, 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah ise ortaöğretim düzeyinde olmak üzere iki oturumda yapılacaktır.

Sınava, ön lisans düzeyinde 743.570 aday, ortaöğretim düzeyinde ise 2.045.962 aday başvuru yapmıştır. Sınava beklenenin üzerinde başvuru yapılması nedeniyle sınavın, öğrenim düzeylerine bağlı olarak iki ayrı günde yapılmasına karar verilmiştir.  2012-KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖNLİSANS Kılavuzunun ilgili hükmü gereği (*), sınava girmek için tercihte bulunduğu sınav merkezindeki sınav salonlarının kapasitesinin yetersizliği nedeniyle bu merkezleri tercih eden adayların bir kısmı, yakın sınav merkezindeki kapasitesi dolmayan sınav salonlarına atanmıştır.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012 KPSS Önlisans Sınavı bugün yapılacak. Sınav, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 159 il ve ilçe merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Yarın ön lisans için düzenlenecek sınav, Pazar günü ise ortaöğretim düzeyinde yapılacak.

Sınavlar saat 09.30'da başlayacak. Adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden toplam 120 soru için 120 dakika süre verilecek.

Beklenenin üzerinde başvuru yapılması nedeniyle iki ayrı günde yapılmasına karar verilen sınava, ön lisans düzeyinde 743 bin 570, ortaöğretim düzeyinde ise 2 milyon 45 bin 962 aday olmak üzere toplam 2 milyon 789 bin 532 aday girecek.

KPSS HEYECANI BAŞLADI

- Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başladı.

KPSS, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 159 il ve ilçe merkezi ile Lefkoşa'da 22 Eylül Cumartesi günü ön lisans ve 23 Eylül Pazar günü ortaöğretim düzeyinde olmak üzere iki oturumda yapılacak. Bugünkü sınav saat 09.30'da başlarken, adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden toplam 120 soru için 120 dakika süre verilecek. Beklenenin üzerinde başvuru yapılması nedeniyle iki ayrı günde yapılmasına karar verilen sınava ön lisans düzeyinde 743 bin 570, ortaöğretim düzeyinde ise 2 milyon 45 bin 962 aday olmak üzere toplam 2 milyon 789 bin 532 aday girecek.

Adayların sınav günü, sınava giriş belgeleri ile nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekirken, nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanı olmayan veya eksiklik bulunan adaylar için 23 Eylül Pazar günü de açık olacak.

Kaynak:Ensonhaber

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.