KPSSP10 puan türü nedir nasıl hesaplanır

KPSSP10 puan türü nedir nasıl hesaplanır
Bu yazımızda sizlere KPSSP10 Puan türü nedir nasıl hesaplanır - Hangi kurumlar P10 puanı ile memur alımı yapacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

Bu yazımızda sizlere KPSSP10 Puan Türü nedir ve hangi kurumlar bu puanla alım yapar hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

ÖSYM'nin son yaptığı değişikliğe göre (3 Ocak 2017) aşağıdaki şekilde hesaplanmaktadır.

Kpss p10 puan türü bölümleri, kpss p10 puan türü nedir, kpss p10 puan türü meslekleri, kpss p10 puan türünden tercih yapılan bölümler hangileri?

KPSSP10 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:

% 30 Genel Yetenek

% 30 Genel Kültür

% 40 Eğitim Bilimleri

KPSS P10 puanıyla aşağıdaki kurumlarca memur alımı yapılmaktadır:

ÖSYM Sözleşmeli Sınav Hizmetleri Uzmanı
Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Personel
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf ve Sözleşmeli Subay
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Açıktan Memur
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin, eğitim yönetimi, planlaması, ekonomisi, denetimi bölümünden mezun olmak veya yukarıda sayılanlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.)

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum