KPSSP93 nedir, KPSSP93 puan türü nedir

KPSSP93 nedir, KPSSP93 puan türü nedir
KPSSP93 nedir, KPSSP93 Önlisans mezunlarına yönelik olarak uygulanan KPSS sonucunda oluşturulan puan türüdür. Kpssp93 puanı ile nereler tercih edilir detaylar haberimizde...

KPSSP93 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:

% 50 Genel Yetenek
% 50 Genel Kültür
* İlgili testte en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar için puan hesaplanmayacaktır.

İki yıllık üniversitelerden mezun olan adaylar çift yıllarda yapılan ve genellikle Eylül yada Ekim ayında uygulanan KPSS Önlisans sınavına girerler ve bu sınavın sonucunda başarı düzeylerine göre bir puan alırlar. Bu puanın türü KPSSP93’tür.

KPSSP93 puanı için adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri yöneltilir. Her ikisinde de 60’ar soru olmak üzere bu iki testte toplam 120 soru vardır. Genel Yetenek testinin 30 sorusu Türkçe, 30 sorusu Matematik sorularından oluşur. Genel Kültür testinin ise 27 sorusu Tarih, 18 sorusu Coğrafya, 9 sorusu Vatandaşlık Bilgisi ve 6 sorusu güncel bilgilerle ilgili sorulardan oluşmaktadır.

KPSSP93 puanıyla aşağıdaki kurumlarca memur alımı yapılmaktadır:

B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu memur ve sözleşmeli personel (önlisans)

3001 nedir, 3001 kadroları nelerdir

3001 kodunun anlamı Herhangi bir Meslek Yüksek Okulu Mezunu Olmak anlamına gelir.

Kamu kurum ve kuruluşları, yürütülebilmesi için her hangi bir mesleki veya teknik öğrenim görmüş olmayı gerektirmeyen Memur, Ambar Memuru, Santral Memuru v.b. kadroları için personel talebinde bulunurken, Önlisans mezunları için "3001"(Meslek Yüksekokullarının Herhangi Bir Programından Mezun Olmak) Kodunu kullanacaklardır.

Diğer KPSS Puan türleri ile ilgili haberlerimiz için tıklayınız

6
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.