Kraliçe II. Elizabeth 19 yaşındayken katıldığı orduda hangisini öğrenmiştir

Kraliçe II. Elizabeth 19 yaşındayken katıldığı orduda hangisini öğrenmiştir
Kraliçe II. Elizabeth 19 yaşındayken katıldığı orduda hangisini öğrenmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kraliçe II. Elizabeth 19 yaşındayken katıldığı orduda hangisini öğrenmiştir 

A- Hemşirelik

B- Kamyon Şoförlüğü

C- Görme engelliler alfabsi

D- Silah bakımı

Doğru Cevap: Kamyon Şoförlüğü

Elizabeth küçük kızkardeşi Margaret ile birlikte II. Dünya Savaşı'nın başladığı 1939 yılının eylül ayından aralık ayına kadar İskoçya'da kalır, oradan Norfolk'a gider. 1940 şubatında mayıs ayına kadar Royal-Lodge denilen yerde yaşarlar. Londra'ya geri dönmekle tam beş yıl Windsor Sarayı'nda yaşarlar. Lord Douglas McGarel Hogg "Savaş döneminde iki prensesin Kanada'da yaşaması" teklifine Elizabeth'in annesi "Çocuklar bensiz, ben ise kralsız hiçbir yere gitmeyeceğiz. Kral ise burayı asla terk etmeyecek." cevabını vermişti. Windsor Sarayı'nda kalmayı tercih ettiler. Yeni yıl gecesinde ise pandomim düzenleyerek biriken malzemeyi "Kraliçenin askeri giysiler için yün toplayan fon"una geçirdiler. 14 yaşındaki Elizabeth 13 Ekim 1940 yılında BBC'nin 'Çocuk saati programında bir konuşma yaparak askerlere destek verdi

1945 Şubat'ında kadın yardımcı hizmetine kabul edilir. Sürücülük ve ve mekanik mesleğine yönelir ve askeri kamyon da sürer. Sonradan beş aylık süreliğine fahri küçük komutanlığa tayin edilir. Elizabeth şu anda İkinci Dünya Savaşı'nda askeri hizmete katılan tek devlet başkanıdır.

Savaş döneminde krala yakın siyasi çevrelerce Elizabeth'in Galler bölgesi ile yoğun ilişkileri aracılığıyla Galler milliyetçiliğini zayıflatmak için planları olduğu ileri sürülmüştür.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum