Kraliçe II. Elizabeth öldüğünde ne olacak

Kraliçe II. Elizabeth öldüğünde ne olacak
Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth öldüğünde kraliçenin özel sekreteri haber vermek için başbakanı arayıp hangisini söyleyecektir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth öldüğünde kraliçenin özel sekreteri haber vermek için başbakanı arayıp hangisini söyleyecektir

A- Buckingham Sarayı kapandı
B- Thames Nehri kurudu
C- Londra Köprüsü yıkıldı
D- Big Ben durdu

Doğru Cevap: Londra Köprüsü yıkıldı

II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor; d. 21 Nisan 1926), İngiliz Milletler Topluluğu üyesi elli üç ülkeden on altısının kraliçesi. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi'dir.
Kraliçe II. Elizabeth'in öldüğü gün 1960'lardan beri geçerli olan ve "Londra Köprüsü çöktü" adıyla bilinen operasyon kapsamında bir dizi özenle oluşturulmuş plan devreye girecek.
Cenaze gününde Londra Borsası ve BK bankalarının çoğu kapanacak.
Cenaze ve onu izleyen taç giyme töreni günü de ulusal tatil ilan edilecek.
Bazıları bu tür önlemlerin Britanya ekonomisine milyarlarca sterline mal olacağından korkuyor fakat mali yansımalarının ne olacağını vaktinden önce bilmek zor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.