Küçük Çamlıca televizyon kulesi

Küçük Çamlıca televizyon kulesi
Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi, Türkiye'nin İstanbul şehrinde yapımı devam eden televizyon ve seyir kulesi. Aralık 2018'de tamamlanması planlanan kule hizmete girdiğinde şehirdeki diğer anten ve anten kuleleri kaldırılacak.

Toplam yüksekliği 365 metre (1,198 ft) olan kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapı şeklinde inşa edilecek, 145 metrelik bölümü ise anten olacak. Maliyeti ₺170 milyon olan kulede iki restoran ve bir seyir terası da yer alacak.

Küçük Çamlıca televizyon kulesi mimari tasarım

Kulenin tasarımında Türkler için tarih boyunca önemli bir simge olan lale çiçeğinden esinlenilmiştir. Kulenin ana aksı lalenin köklerini ve besleyici gövdesini simgelerken güneşe doğru yükseldikçe yapılandırılan seyir terası ve restoran katları henüz açmayan bir lale tomurcuğunu simgeler. Panorama Asansorleri giriş katından antenlerin olduğa kata kadar yükselen ana kabuğun iki yanında yer almakta ve İstanbul Boğazı'nın Asya ve Avrupa kıtalarını ayırıp bütünleştirmesi gibi bir rol oynamaktadır. Kulenin yapımı tamamlandığında dünyanın en yüksek yapıları arasında 20. sırada yer alması beklenmektedir.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi Aralık ayında bitecek?

200 metre yüksekliğindeki betonarme kısmı bir kaç ay önce tamamlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nde sona yaklaşıldı. 165 metrelik çelik antenin inşası kulenin içinde sürdürülüyor. Çelik antenin montajı ve dış cephe çelik konstrüksiyonlarının tamamlanmasının ardından, projenin Aralık ayında hizmete girmesi hedefleniyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.