Kullandığınız yollarda yaya geçitleri ve trafik işaretlerine neden dikkat etmelisiniz

Kullandığınız yollarda yaya geçitleri ve trafik işaretlerine neden dikkat etmelisiniz
Kullandığınız yollarda yaya geçitleri ve trafik işaretlerine neden dikkat etmelisiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik işaret ve kurallarına dikkat etmediğimiz zamanlarda kazalar olabilir. Her yıl trafik kazaları çok fazla can almaktadır ve bu kazaların birçok sebebi vardır: aşırı hız, dikkatsiz sürüş, trafik kurallarını yeterince bilmemek. Bu nedenle trafikte farkındalık oluşturmak ve kazaları en aza indirmek için trafik kurallarını iyi bilmemiz gerekmektedir.

Trafikte uyulması gereken en önemli kurallardan biri: “Yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü yayalarındır.” Yaya geçidi, bir cadde veya yol üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi amacıyla özel olarak tasarlanmış ve işaretlenmiş kısımdır. Yaya geçidinin asıl amacı yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmesini sağlamaktır. Bu nedenle yayalar için tasarlanmış bu özel bölümlere yaklaşan sürücüler hızlarını azaltmalı ve çevrelerinde yolun karşısına geçmek isteyen yaya veya yayalar varsa onlara yol vermelidirler. Ayrıca sürücüler yaya geçitlerinde varsa diğer trafik ışıklarına ve işaretlerine de dikkat etmeli ve kurallara uygun bir şekilde hareket etmelidir. Ancak yaya geçidinde geçiş üstünlüğü yayalara ait olmasına rağmen sürücüler hızlarını azaltmadan yaya geçidine doğru gelebilirler ve hiç durmadan yollarına devam edebilirler. Bu nedenle yayalar yaya geçidinde olsalar bile yolun karşısına geçerken sağa ve sola dikkatlice bakmalıdırlar ve araçların yaya geçidinin önünde tamamen durduklarına emin olduktan sonra yolun karşısına geçmelidirler

345
60
98
106
259
67
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.