Kullanmadığınız giysilerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz

Kullanmadığınız giysilerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz
Kullanmadığınız giysilerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evlerimizde israf etmememiz gereken kaynaklardan biri de giysilerimizdir. Giysi giderleri ailemizin bütçesinde önemli bir yer tutar. Bu nedenle ihtiyacımız yoksa giysi almamalıyız. Giysilerimizi ve ayakkabılarımızı kullanırken onların ömrünü kısaltıcı hareketlerden kaçınmalıyız. Aynı giysileri kardeşlerimizin veya ihtiyacı olan başka çocukların da kullanabileceğini düşünerek temiz tutmaya ve doğru koşullarda saklamaya dikkat etmeliyiz. Kullanmadığımız
giysilerimizi Türk Kızılay'ı gibi yardım kuruluşlarının giysi toplama kutularına bırakmalıyız.

  • Kullanmadığımız giysilerimizi değerlendirmemiz gerekir.
  • Kardeşlerim kullanıyor,
  • Kullanmadığımız giysileri ihtiyacı olan insanlara vermemiz gerekir. Bu sayede kıyafetlerimizi çöpe gitmez ve ayni zamanda ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunmuş oluruz.
  • Kullanmadığımız kıyafetleri belediyelerimizin oluşturmuş olduğu, kullanılmayan kıyafetler kutusuna bırakabilir ve ihtiyaç sahiplerine kıyafet ulaştırabiliriz.
  • Aynı zamanda kullanmadığımız kıyafetlerimizi sevdiğimiz insanlara verebiliriz. Bu sayede hem aynı kıyafetler daha çok kişi tarafından kullanılacak hem de kıyafetler ihtiyacı olan kişilere gidecektir.
  • Aslında kullanılmayan kıyafetleri değerlendirmek için en güzel yol, onları ihtiyaç sahiplerine vermektir. İhtiyaç sahiplerine giden giysiler sizler de olduğundan daha çok onları mutlu edecektir.

Sonuç olarak kullanmadığımız kıyafetleri başkalarına vermenin bizlere herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Eğer, onlara ihtiyaç sahiplerine verirsek onlar da çok mutlu olacaktır. Bu yöntemle bize zararı olmayan bir şeyi başkasına yararlı olacaktır. Bu yarar sayesinde sosyal bir dayanışma ortamı oluşacak ve ülkemiz geleceği adına iyi şeyler yapılmış olacaktır.

491
293
505
35
82
18
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.