Kültürel ögelerin insanların bir arada yaşamasındaki rolü

Kültürel ögelerin insanların bir arada yaşamasındaki rolü
Kültürel ögelerin insanların bir arada yaşamasındaki rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültür belirli bir kitlede insanın bireysel ve toplu hayatlarını anlamada, düzenlemede ve şekillendirmede kullandıkları bir inançlar ve adetler sistemidir. Kültürü yapılandıran etkenlerin içerisinde dil, din, adet ve gelenekler vardır. Buna göre tanımda belirtildiği gibi insanlar kendi kültürleriyle uyumlu olan topluluklarla birlikte yaşarlar. 

Kültür, toplumun bir arada yaşamasında etkili olan bir unsurdur. Kültür değerlerinin korunması toplumun barış ve huzur içinde olması, bir ve beraber olması anlamına gelmektedir.

Dil, din, vatan unsurlarının korunması, değerinin bilinmesi, eğitimin, sağlığın ve tekniğin gelişmesinde etkili olması kültürel ögelerin bir arada olması anlamına gelerek insanların bir arada mutlu ve huzurlu yaşamasına, güven içinde olmasına yarar.

Bir kültürü bir arada tutan ve onun oluşumunda önemli rol oynayan ögeler verilen addır. Kültürel ögeler sayesinde toplumda bir düzen sağlanarak, diğer toplumlar arasındaki farklılıkları gözlemleyebiliyoruz. Kültürel ögeler, kişi, din, ahlak, davranış gibi konularda toplumu diğer toplumlardan ayırırlar.

Kültürel ögelerin insanların bir arada yaşamasındaki rolü ise:

  • Düzen sağlaması (kişiler kültürlerinin yönlendirdiği şekilde hareket ederler, ahlak kavramı sayesinde de düzen sağlanmış olur)
  • Aynı duyguların, düşüncelerin paylaşılmasıyla inançsal birlik sağlanır. (Aynı takımı tutan kişileri düşünebilirsiniz)

Kaynak:Eğitim Sistem

753
1619
1852
607
1068
460
1227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.