Kültürümüzde ramazan ayı için ne gibi hazırlıklar yapılır

Kültürümüzde ramazan ayı için ne gibi hazırlıklar yapılır
Kültürümüzde ramazan ayı için ne gibi hazırlıklar yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ramazan ayında camii minareleri mahyalar ile süslenir. Mahyalara ayet ve hadisler yazılır. Şehir meydanlarında eski ramazanlarda olduğu gibi geleneksel oyunlar oynanır.

Kültürümüzde Ramazan ayı için çeşitli hazırlıklar yapılır. Ramazan ayı gelmeden önce evler temizlenir, sahur ve iftar için alışverişler yapılır. Ev hanımları bu aya özgü yiyecekleri el birliği ile hazırlar.

Bu ay gelmeden önce camiler temizlenir. İki minare arasına asılan “Hoş geldin on bir ayın sultanı”, “Hoş geldin Ramazan” gibi ışıklı yazılar konulur. Bu ışıklı yazılara da mahya adı verilir.

Ramazan ayı, oruç tutmanın farz olduğu en önemli ve en değerli aylardan biridir. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Ramazan ayında insanlar iyilik, güzellik ve doğruluk için oldukça hassas olurlar. Ramazan ayı yaklaşırken evlerimizde hazırlıklar yapılır.

4281
2011
7848
1071
982
1011
2513
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
10 Yorum