Kur’an-ı Kerim bizim için neden önemlidir

Kur’an-ı Kerim bizim için neden önemlidir
Kur’an-ı Kerim’in, biz Müslümanlar için önemi hakkında bir araştırma yapınız, Kur’an-ı Kerim bizim için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur-an'ı Kerim Yüce Allah (c.c)'nin sözleridir. Allah bizlere uymamız gereken kuralları Kuran'ı Kerim aracılığıyla söylemiştir. Hatta Peygamberimiz aracılığı ile de uygulamalı olarak anlatılmasını sağlamıştır. Kuran bizlere rahmettir ve en önemli İslam kaynağıdır. Bizler Kur-an'ı Kerim'i okuyarak ancak İslam'ı çok iyi bir şekilde anlayabiliriz.

Kur'an-ı Kerîm, Allah'ın insanlara indirdiği son Mukaddes Kitaptır. Kur'an, son Peygamber Hz. Muhammed'e (s.a.v.) Cebrâil (as) tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan tevatür yoluyla nakledilerek günümüze kadar gelmiştir.

Kur'an-ı Kerîm ferde ve cem'iyete, bütün insan sınıflarına, bütün memleketlerde ve bütün devirlerde insan hayatının bütününe, maddî-mânevî bir hidayet rehberidir. Hükûmet başkanından, kumandandan sade vatandaşa ve sokaktaki adama kadar herkes, orada kendisiyle alâkalı olanı bulur. Dünyevî ve uhrevî huzur ve saadeti için gerekli bilgi ve dersleri ondan alır.

1210
704
1306
194
228
94
126
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum