Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumak niçin gereklidir

Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumak niçin gereklidir
Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumak niçin gereklidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim, en çok okunan ve ezberlenen kitaptır. Kur’an-ı Kerim hayat ve iman kitabımızdır. Kur’an-ı Kerim, hayatımızın şekillenmesini sağlar. Dünya ve ahiret hayatında bilgilendirme ve uyarılar yapar.

Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve yaşamak için doğru ve güzel okumak zorundayız. Bunun için tecvit bilmek gerekir. Tecvit, harflerin doğru çıkarılışı ve okunuşu için gerekli olan bilgi anlamına gelmektedir.

Kuranı anlamak için güzel ve doğru bir şekilde okumamız gerekir. Güzel ve doğru okunmadığı zaman Allah’ın bizlere vermek istediği mesajları alamayız. Allah, Kuranı tertil üzeri, yani anlamına tefekkür ederek okumayı emreder. Bu şekilde okumayı da ancak tecvit öğrenerek okuyabiliriz.

534
13
568
27
8
48
114
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.