Kur’an’da kıssaların anlatılma sebebi nedir

Kur’an’da kıssaların anlatılma sebebi nedir
Kur’an’da kıssaların anlatılma sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz Kur’an-ı Kerim’de, peygamber kıssalarının anlatılmasının amacı nedir, Kur’an’da kıssaların anlatılmasının sebebi ve amacı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

“Hikaye etmek, anlatmak, haber vermek” anlamlarına gelen kıssa, Kur’an-ı Kerim’deki geçmiş peygamberler ve kavimlerle ilgili ibret verici olayları ifade eder.

Kıssalar, Kur’an-ı Kerim’de yer alan emir ve yasakların hayata geçirilerek somutlaştırılması için bir vasıtadır. Çünkü Kur’an-ı Kerim, kıssalar yoluyla geçmiş milletlerin sergiledikleri tutumun sonucunu göstererek iyiliğe teşvik edip, kötülükten sakındırır. Kur’an kıssalarının bir amacı da Hz. Peygambere inanmayan müşrikleri uyarmak ve Peygamberle beraber ilk Müslümanların yaşadıkları sıkıntılara karşı dayanma güçlerini arttırmaktır.

Kıssaların Kur’an’da yer almalarının nedenleri:

  • Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberliğinin ispatlanması,
  • İnsanların daha önce yaşanmış olaylardan ders almaları,
  • Bizden önce yaşamış olanların yaptıkları hataları tekrarlamamamız,
  • Peygamberlerin hayatlarını kendimize örnek almamızdır.

2620
2348
1213
274
219
274
723
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum