Kur’an’da ne gibi dualar yer alır

Kur’an’da ne gibi dualar yer alır
Kur’an’da ne gibi dualar yer alır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dua, kulun Allah’a yalvarması, halini arzetmesi, içini dökmesi, ihtiyaçlarını dile getirmesi demektir. Kuran’da birçok dua ayeti bulunmaktadır. Örnekler;

“Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet ver. Şüphesiz sen çok ihsan edensin.” (Al-i İmran Suresi, 8. ayet)

“Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil!” (Fatiha Suresi, 6. ayet)

“Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin.” (Bakara Suresi, 128. ayet)

Dua; İslam dininde yapılan ibadetlerden sonra Allah'a yakarmak amacıyla okunan elleri semaya açarak yapılan sözler bütünüdür. İnsanlar dua ederek huzur bulurlar. Örneğin; başımız sıkıştığında dua ederek Allah'tan yardım isteriz.
Fatiha suresi örnek verilebilir. Fatiha suresinin anlamı: ''Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla.  Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir. Ceza gününün mâlikidir. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!'

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
9
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.