Kur'an'ın anne babaya verdiği değer

Kur'an'ın anne babaya verdiği değer
Kur'an'ın anne babaya verdiği değeri bir ayet mealiile sizlere kısaca açıklayacağız.

Annemiz ve babamız bizi bu dünyaya getiren, yetiştiren ve büyütendir. Bizi karşılık beklemeden severler. Karşımıza çıkabilecek tüm kötülüklerden korumak ve kollamak isterler. Biz onları üzsek bile bizi sevmekten asla vazgeçmezler. Bize bu kadar büyük iyilikler yapan ve karşılık beklemeyen bu insanlar Allah katında çok değerlidir. İslam dininde onlara verilen değer, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de de birçok surede anlatılmıştır. Bunlara birkaç tane örnek verelim;

BAKARA SURESİ - 83. AYET: Ve bir vakit İsrailoğullarından şöyle söz almıştık: "Allah'tan başkasına tapınmayacaksınız, anne-babaya, yakınlığı olanlara, öksüzlere ve biçarelere de iyilik yapacaksınız. İnsanlara güzel söz söyleyin, namazı kılın, zekat verin."
BAKARA SURESİ - 225. AYET: Sana Allah yolunda mallarını neye harcayacaklarını sorarlar. De ki: "Vereceğiniz nafaka, anne, baba, en yakınlar, öksüzler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir." Hayır olarak daha ne yaparsanız Allah onu muhakkak bilir.
LOKMAN SURESİ - 14. AYET: Biz insana, anne-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. Önce bana, sonra da anne-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır.
İBRAHİM SURESİ - 41. AYET: Ey Rabbimiz, hesabın görüleceği kıyamet günü beni, annemi, babamı ve bütün müminleri bağışla!

Kaynak:Eğitim Sistem

632
128
790
329
33
65
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.