Kur’an’ın, dinimizi öğrenmemiz açısından önemi nedir

Kur’an’ın, dinimizi öğrenmemiz açısından önemi nedir
Kur’an’ın, dinimizi öğrenmemiz açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bizler, elhamdülillah Müslümanız. Allahü Teâlâ’nın (c.c.) insanlığı dünya ve ahirette huzur ve mutluluğa ulaştırmak üzere gönderdiği son din olan İslamiyete inanıyoruz. İslam dinine gönülden bağlandık, İslam’a tüm varlığımızla teslim olduk. İslam’ın insanlığa hayat veren ilkelerini temel değerler olarak benimsedik. Benimsediğimiz, inandığımız, gönülden bağlandığımız İslam’ı doğru öğrenmek, doğru anlamak ve doğru yaşamak için Kur’an-ı Kerim’i çok iyi öğrenmemiz gerekmektedir. Zira Kur’an, İslam dininin temel kaynağıdır.

Yüce dinimizi öğrenmek için başvuracağımız kaynakların ilki ve en önemlisi, Kur’an’dır. Kur’an bize dinimizin temel ilkelerinin neler olduğunu bildirir. Bu ilkelere uymanın bizim için gerekli ve önemli olduğunu haber verir.

Kur’an-ı Kerim, yüce dinimizin inanç esaslarının neler olduğunu da açıklar. Örneğin Bakara suresinde şöyle buyrulur: “Onlar (takva sahipleri) sana indirilene de senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar. İşte onlar Rablerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.” (Bakara suresi, 4-5. ayetler)

Cenab-ı Allah (c.c.), “Peygamber, Rabb’inden kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz…” (Bakara suresi, 285. ayet) buyurarak da iman etmemiz gereken ilkeler hakkında bizi bilgilendirmektedir.

1259
1457
1361
109
126
56
741
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.