Kurban Bayramı ne zaman başlıyor

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor
2021 Kurban Bayramı ne zaman, Kurban Bayramı tatili ne kadar Kurban Bayram tatili hangi güne denk geliyor, Arefe nedir, bu günde neler yapılması gerekir, Kurban nedir, Kurban Bayramı hakkında merak edilen soruları hem bu haberimizde...

2021 Kurban bayramı ne zaman, bayram tatili hangi güne denk geliyor, tatil kaç gün olacak, son günlerde özellikle bu soruların yanıtı merak ediliyor. İşte haberimizin detayları…

2021 Kurban Bayramı ne zaman

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

Arefe Günü 19 Temmuz Pazartesi
1. günü 20 Temmuz Salı,
2. günü 21 Temmuz Çarşamba,
3. günü 22 Temmuz Perşembe,
4. günü 23 Temmuz Cuma olarak belirlenmiştir.

2021 Kurban Bayramı tatili kaç gün

16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyor.

Arefe nedir, arefe gününde neler yapılası gerekir

Arefe (Arife), Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır.

Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, vaaz dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.

Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm”, 196-197) nakledilmiştir.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.

Kurban nedir

Sözlükte “yaklaşmak, Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban, dinî bir terim olarak, “ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak, ya da bu şekilde boğazlanan hayvan” demektir. Arapça’da bu şekilde kesilen hayvana udhiyye denilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.