Kuru ekmek ve kurutulmuş meyvelerin üzerinde küf mantarlarının üremediği gözlenir

Kuru ekmek ve kurutulmuş meyvelerin üzerinde küf mantarlarının üremediği gözlenir
Kuru ekmek ve kurutulmuş meyvelerin üzerinde küf mantarlarının üremediği gözlenir, bunun nedeni hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Küf mantarları sıvı olan yerlerde ürerler. Bu yüzden kuru ekmek ve kurutulmuş meyvelerin içerisinde sıvı olmadığı yani kuru olduğu için mikroorganizmaların üremesi çoğalması mümkün olmaz. Bu nedenle küf tarzı şeylerden etkilenmez ama farklı koşullarda yaşayan mikroorganizmalar yine gıdaya zarar verebilir.

Küflenmeye sebep olan küf mantarları, doğada bulunan on binlerce mantar arasında yer alır. Öyle ki mantar dendiği zaman akla ilk gelen mantar türü ağaçların diplerinde oldukça sık rastlanan şapkalı mantarlardır. Bu mantarların kendi içerisinde on binlerce türü olmakla beraber bu mantarların bazıları insanları dakikada öldürebilecek kuvvet de zehir taşımaktadır ve bu tür mantarlar çok eski zamanda bile bilinmektedir.

Küflerin oluşabilmesi için, mantar neme ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle küflenme olayı ıslak çamaşırların üzerinde dahi görülebilir. Aynı zamanda yine güneş ışını görmeyen dolaplarda, çekmecelerde ve de poşet içlerindeki ıslak elbiselerde çok kısa bir süre zarfı içerisinde küflenme görüntüsüne rastlanılabilir.

202
23
200
24
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.