Kuşlar da Gitti, Yağmurcuk Kuşu ve Tek Kanatlı Bir Kuş eserlerinin yazarı kimdir

Kuşlar da Gitti, Yağmurcuk Kuşu ve Tek Kanatlı Bir Kuş eserlerinin yazarı kimdir
Kuşlar da Gitti, Yağmurcuk Kuşu ve Tek Kanatlı Bir Kuş eserlerinin yazarı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kuşlar da Gitti, Yağmurcuk Kuşu ve Tek Kanatlı Bir Kuş eserlerinin yazarı kimdir  

A- Orhan Kemal
B- Yaşar Kemal
C- Yahya Kemal Beyatlı
D- Kemal Tahir

Doğru Cevap: Yaşar Kemal

Kemal Sadık Gökçeli veya Yaşar Kemal (d. 6 Ekim 1923; Hemite, Osmaniye - ö. 28 Şubat 2015, İstanbul), Türk romancı, senaryo, öykü yazarı ve aktivist.
Yaşar Kemal, Türkiye'den aldığı birçok ödülün yanı sıra Uluslararası Cino del Duca ödülü, Légion d'Honneur nişanı, Commandeur payesi, Fransız Kültür Bakanlığı Commandeur des Arts et des Lettres nişanı, Premi Internacional Catalunya, Fransa Cumhuriyeti tarafından Légion d'Honneur Grand Officier rütbesi, Alman Kitapçılar Birliği Frankfurt Kitap Fuarı Barış Ödülü'nün de bulunduğu yirmiyi aşkın ödül, ikisi yurt dışında beşi Türkiye'de olmak üzere, yedi fahri doktorluk payesi almıştır. 1973'te Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterildi. Nobel'e aday gösterilen ilk Türk olan Kemal, verdiği bir röportajda "Ölene kadar da aday olacağım." dedi.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.