Kutup yıldızı hangi yönü gösterir

Kutup yıldızı hangi yönü gösterir
Her zaman bizler pusula ile yönümüzü bulamayız, her zaman pusula yanımızda olmayabilir. Kutup yıldızı da en belirgin yıldızdır ve kuzey yönünü gösterir.

Yer ve yön bulmak için doğadaki işaretlerden yararlanırız. İnsanlar geçmişten günümüze yönlerini bulmak için doğayı gözlemlemişlerdir. Gökyüzünün de incelenmesiyle yön bulma konusunda çeşitli ip uçları da elde edilmiştir. Kutup Yıldızı da yön bulmak için kullanılan gök cisimlerinden biridir.

Kutup Yıldızı her zaman kuzeyde bulunmaktadır. Kuzey yıldızı olarak da bilinmektedir. Kutup Yıldızı sayesinde yönümüzü rahatlıkla bulabilir. Gökyüzündeki en parlak yıldız Kutup Yıldızı’dır. Gökyüzünde en parlak yıldız olması bulunmasını kolaylaştırmaktadır. Kutup yıldızı, kuzey yıldızı olarak gökyüzündeki en yakın yıldızlardan biri olarak en parlak yıldızdır. Böylece yönümüzü bulurken yıldızdan yararlanarak hareket etmeye devam ederiz.

Kutup yıldızını çıplak gözle bulabilmek için ufak bir tüyo: Güneşin doğduğu yeri doğu, battığı yeri batı olarak belirleyip kuzeyini bulmalısın. Kuzeyde gördüğün parlak yıldızlardan biri de kutup yıldızıymış.

Kutup Yıldızı’nın adı nereden gelmektedir

Polaris adı Yeni Latince’de ”stella polaris”ten gelmektedir. Rönesans döneminde ortaya çıkan bir ifadedir. 1547 yılında Gemma Frisius ”stella illa quae polaris dicitur” (Kutup olarak adlandırılan o yıldız) ifadesiyle Kutup Yıldızı terimini kullanmıştır.

432
288
382
75
88
78
174
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.