Kütüphaneler haftası ne zaman kutlanır

Kütüphaneler haftası ne zaman kutlanır
Kütüphaneler haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde 1964 yılında başlayan kütüphaneler haftası, her mart ayının son pazartesi günü başlamakta ve bir hafta sürmektedir. Amacı ise özellikle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma, sevdirme ve okumanın vermiş olduğu lezzeti kavratabilmektir.

Yurdumuzda, her yıl Mart ayının son pazartesi gününü içine alan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak kutlanır. Bu hafta boyunca kütüphanelerin yararları üzerinde durulur. Kitap okumanın önemi ve kütüphanelerden yararlanma yolları anlatılır. Çeşitli kitap fuarları düzenlenir.

Kitap bize bilmediklerimizi öğreten, duygu ve düşüncelerimizi geliştiren, bilgimizi arttıran önemli bir kaynaktır. Ancak, okumamız gereken bütün kitapları satın almak mümkün değildir. Kütüphaneler, işte bu ihtiyaçtan doğmuştur. Kütüphaneler, çeşitli kitapları bir araya toplayan ve okuyucuların hizmetine sunan kuruluşlardır. Herkes, aradığı kitabı kütüphanede kolayca bulabilir. Bu kitabı, kütüphanede okuyabilir ya da ödünç alabilir.

3
9
3
4
4
1
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.