Kuva-yı Millîye ruhu ne demek

Kuva-yı Millîye ruhu ne demek
Kuvâ-yı Millîye ruhu ifadesinden ne anlıyorsunuz, Kuva-yı Millîye ruhu kavramının ne anlama geldiğini araştırınız. Kuva-yı Millîye ruhu ne demek, ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz .

İşgallere karşı yurdun her yerinde kurulan cemiyetlerle, bunların düzenlediği mitinglerle, silahlı direniş örgütleriyle varlığını kabul ettirmeye çalışan davranış biçimi, Kuva-yı Millîye ruhu olarak adlandırılır. Kuva-yi Milliye ruhu, “birlik, beraberlik, özgürlük, ve hür bir ülke için gerekirse canını vermek” demektir.

Kuva-i milliye Anadolu'nun Yunan, Fransız, İtalyan, İngiliz ve Ermeni birliklerince işgal edildiği ve Mondros Anlaşması ile ağır koşulların dayatıldığı dönemde çeşitli yörelerde ortaya çıkan bir milli direniş örgütünün aldığı isimdir.

Kuva-i milliye ruhu ise, ihtiyaç olunduğunda bütün ülke olarak tek bir yumruk olabileceğimiz ve düşmanın kafasına bu yumruğu indirebileceğimizin; zorunlu kalındığında herkesin vatanın bekası için elinden gelen her hizmeti verebileceğinin genlerimize işlenmiş halidir Kuva-i milliye ruhu kavramı.

227
772
1230
92
143
64
814
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum