KYK burs sonuçları

KYK burs sonuçları
KYK için uzun süredir bekleyen öğrenciler için o gün geldi. KYK burs sonuçları az önce açıklandı. KYK burs sonuçlarını KYK'nın resmi internet sitesi olan kyk.gov.tr üzerinden kontrol edebilir, KYK burs sonuçları sorgulama bağlantısını haberimizde

YK burs sonuçlarında öğrencilerin beklediği tarih geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan KYK burs sonuçları için beklenen gün bugündü ve sonuçlar açıklandı. KYK burs sonuçlarına öğrenciler haberimizdeki link üzerinden erişim sağlayabilecek. KYK burs sonuçları sonrasında bazı önemli detaylar da bulunuyor…

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI 

BURS ALANLAR İÇİN DERS ORTALAMASI ÇOK ÖNEMLİ

Kurumun açıklaması: Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sorgulanmaktadır. Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, diğer sınıflarda ise 4′ lük sistem üzerinden diploma notu 2 ve üzeri, 100′ lük sistem üzerinden diploma notu 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmesi hususu Kurum Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanmıştır. Diploma notu bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir.

SONUÇLAR SONRASINDA TAAHHÜTNAME ONAYINA DİKKAT!

Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

İŞTE BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ

2020 yılında verilecek olan tutarlar aylık lisans öğrencileri için 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira, doktora öğrencileri için ise 1650 lira.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum