Lisans Üstü Eğitimde Yenilik

Lisans Üstü Eğitimde Yenilik
Akademik lisansüstü eğitim sınavı artık 2 yıl değil 3 yıl geçerli! Daha önceden bu sınav 2 yıl geçerli iken artık bu süre 1 sene daha uzatıldı.

Üstelik sınava giriş sayısı kısıtlanmadığı için, aldığınız en yüksek puanı kullanabilirsiniz. Bu durum, sınava giren bütün adaylar için büyük bir şans doğurmaktadır.

               ALES sınavı, biri bahar dönemi biri de güz dönemi olmak koşulu ile yılda 2 defa yapılan bir sınav türüdür. Sınava, üniversitelerin 4 yıllık herhangi bir fakültesinden mezun olmuş veya olmak üzere olan herkes girebilir. Tabiî ki 18 yaşını geçmiş olmanız lazım. Bu sınav, lisans eğitimi bittikten sonra yüksek lisans eğitimi görmek isteyenler için geçerlidir. Fakat sınavın tek işlerliği bu değildir. Bunun yanında büyük kurumsal şirketler de iş başvurularında sizden bu sınava dair bir puanlama isteyebilir. Tıpkı YDS veya KPSS gibi. Sınavda sayısal 1’den 50, sayısal 2’den 50, sözel 1’den 50 ve sözel 2’den 50 olmak üzere toplam 200 soru bulunmaktadır. Çözmeniz gereken bölümler, sizin lisans eğitiminizle ve eğitim almak yapmak istediğiniz bölümün tabanıyla alakalı olmalıdır. Yani eğer sözel bir bölümden lisansüstü eğitim alacaksanız; sayısal 1, sözel 1 ve sözel 2 bölümlerini çözmeniz gerekiyor ki, sözel puanınız hesaplanabilsin. Aynı şekilde eşit ağırlık puanı için; sayısal 1, sayısal 2 ve sözel 1 çözmeniz gerekir. Sayısal puan için ise sayısal 1, sayısal 2 ve sözel 1 bölümlerini çözmelisiniz. Sınav başvuruları Yüksek Öğretim Kurumu resmi internet sitesi üzerinden olmakla birlikte, ücretlidir. Son dönemde yapılan zamla birlikte 2012 yılında 40 TL olan sınav ücreti, 2013 yılı ile birlikte 50 TL olarak belirlenmiştir.

             Bu sınavda çıkan sorular Türkçe ve matematik olarak gruplandırılmış olsa da aslında genel yetenek ölçümü şeklindedir. Çünkü sınavda önemli olan zamanı güzel kullanmaktır. 180 dakikalık bu sınavda sizden istenilen bol bol yer verilen mantık sorularına olabildiğince hızlı cevap vermenizdir. YÖK tarafından yapılan ve her yıl birçok kişinin katıldığı bu sınavda şansım az demeyin ve kendinizi deneyin. Bol şanslar!

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.