Lokma karın doyurmaz, şefaat artırır atasözünün anlamı nedir manası

Lokma karın doyurmaz, şefaat artırır atasözünün anlamı nedir manası
Lokma karın doyurmaz, şefaat artırır anlamı nedir, lokma karın doyurmaz, şefaat artırır ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Lokma karın doyurmaz, şefaat artırır anlamı şu şekilde :

Bir kişiye armağanlar vermek, o kişinin ihtiyaçlarını karşıladığı için değil aradaki sevgiyi çoğalttığı için çok değerlidir. Bir kimseye ziyafet çekmek, ya da armağan vermek, onun karnını doyurduğu, bir gereksemesini karşıladığı için değil, aradaki sevgiyi artırdığı için değerlidir.

Bir kimseye ikramda bulunmak veya hediye vermek, aradaki ilgi, sevgi, saygı ve muhabbeti artırır. İkram eden taraftaki suçlu birinin suçunun affedilmesi için aracı olunmasını kolaylaştırır, sağlar. Yani suçlu kişi, affetmesi muhtemel kişiyle arasını düzeltecek insanlar kazanır.

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.