LPG ve LNG maddelerinden hangisinin sıvılaştırılması daha kolaydır

LPG ve LNG maddelerinden hangisinin sıvılaştırılması daha kolaydır
LPG ve LNG kısaltmaları hangi maddeleri ifade eder. LPG ve LNG maddelerinden hangisinin sıvılaştırılması daha kolaydır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

LPG = Sıvılaştırılmış petrol gazı

LNG = Sıvılaştırılmış doğal gaz

Maddeler farklı fiziksel hâllerde bulunarak farklı işlevler elde edebilir. Bu duruma örnek olarak LPG, LNG, deodorantlarda bulunan itici gazlar ve soğutucularda kullanılan gazlar verilebilir.

Ham petrolün damıtılmasıyla elde edilen ilk ürün olan LPG, kokusu olmayan, herhangi bir rengi bulunmayan yanıcı bir gazdır. İçeriğinde bulunan gazlar bütan (%70) ve propan (%30)’dır. LPG’nin sıvılaştırıldığında hacminin büyük oranda azaldığı görülür. Bu nedenle taşınabilmesi için sıvılaştırılması daha uygundur. LPG, oda sıcaklığında gaz halinde bulunurken basınç uygulandığında kolayca sıvılaştırılabilir. Düşük sıcaklıklarda kolayca buharlaşabildiği için diğer yakıtlara göre daha fazla tercih edilir.

LNG’nin içeriğinde bulunan maddeler ise metan gazı (%90), etan (%10 ), propan ve diğer hidrokarbonlarıdır. LNG, -163 santigrat derecede sıvılaştırılabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

84
1
33
1
3
103
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.