LYS Birincileri Hangi Üniversiteye Yerleşti

LYS Birincileri Hangi Üniversiteye Yerleşti
LYS 2013 birincileri ilk tercihlerine yerleşti. İşte LYS şampiyonlarının tercih ettiği üniversiteler.

LYS 2013 sonuçlarına göre MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Aslan Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birinciliğini kazanan Mert Mestanoğlu da Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti.

İzmir Fen Lisesi mezunu Aslan istediği üniversitede ve fakültede okuyacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ailesinin de büyük sevinç yaşadığını aktaran Aslan, ''Çok mutluyuz. Gelecekte yurt dışına gider miyim, burada mı kalırım henüz bilmiyorum. Onu zaman gösterecek" dedi.

MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi Mestanoğlu da eğitimini hayalindeki fakültede sürdürecek olmanın mutululuğunu yaşadığını söyledi. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra yurt dışına çıkmayı planladığını ifade eden Mestanoğlu, "Yurt dışında eğitimime devam edeceğim. Hayalim bilim insanı olmak" diye konuştu.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.