Maçka nerededir

Maçka nerededir
Maçka, Trabzon iline bağlı bir ilçedir. Gümüşhane karayolu üzerinde ve Trabzon'a 29 km uzaklıktadır. Denizden yüksekliği 365 metre olan ilçenin yüzölçümü 1000 km²'dir.

Maçka, Türkiye'nin kuzeyindeki Karadeniz bölgesinde bulunan Trabzon ilinin bir ilçesidir. Maçka ilçesi, Trabzon'un ilçelerinden doğuda Yomra, kuzeyde Ortahisar, Akçaabat ve Düzköy, kuzeybatıda Tonya ilçeleriyle birlikte güney ve güneybatıda da Gümüşhane'nin Merkez, Kürtün ve Torul ilçeleriyle komşudur. İl merkezinden uzaklığıysa ~ 26 km'dir.

Maçkayı ziyaret etmek için tarihi ve doğal mirasın yanında bir diğer önemli sebep: Maçka Mutfağı… Yemyeşil dağların ve derelerin kucaklaştığı bu eşsiz coğrafya sayısız nimetleri paylaşır insanlarla. Bölgemizde yemek neredeyse bir yaşam biçimidir. Geçmişten günümüze kuşaktan kuşağa ulaşan Maçka yemekleri, Maçka’daki lokanta ve turistik tesisler tarafından ziyaretçilerin beğenisine sunulur.

Eşsiz doğanın ayrı bir tat kattığı et ızgara ve tereyağda alabalık, karalahana çorbası, karalahana sarması, kuymak, mısır çorbası, kaygana, balık ekşilisi, burma baklava, pazı kavurması, fasulye turşusu, meşhur Hamsiköy sütlacı ve taş fırınlarda üretilen ekmekler ve pideleri ile Maçka ziyaretçilerine unutamayacakları bir lezzet şöleni vaat ediyor.

Soğuk suların nazlı canlılarıdır alabalıklar... Altındere vadisinde doğal yetiştirilen alabalıklar her gün taze sunulur misafirlere...

Maçka çok sayıda 4 yıldızlı otel, motel ve pansiyonlarıyla çok geniş bir fiyat ve konfor yelpazesinde yılın her ayında konaklama olanakları sunmaktadır. Konaklama tesislerimiz yöre mutfağının tüm zenginliğini müşterilerine sunarken bölgeye ve diğer turizm olanaklarına ilişkin yerel rehberlik hizmeti de vermektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.