Madalyonun öteki yüzü deyiminin anlamı nedir

Madalyonun öteki yüzü deyiminin anlamı nedir
Madalyonun öteki yüzü deyiminin anlamı nedir, madalyonun öteki yüzü ile ilgili örnek cümleler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Madalyonun öteki yüzü deyimi, meselenin başka bir boyutunu tarif etmektedir. Bir konuyu incelerken konunun başka bir boyutunu tarif ederken bu deyim kullanılır. Olumlu sonucu olan olayların olumsuz yönleri de hesaba katılmalıdır.

Madalyonun öteki yüzü deyiminin anlamı ne demek

Deyimler sözlüğünde yer alan ve günlük hayatta sıklıkla kullanılan ‘Madalyonun öteki yüzü’ deyimi mecazi bir deyimdir. Yani asıl anlatılmak istenenin madalyonla ilgisi yoktur. Deyim, bir işte görünenin aksine görünmeyen ve olumsuz olan bir durumu anlatıyor. Bir olayın olumlu yönlerinin yanı sıra olumsuz yönlerinin de hesap edilmesi gerektiği anlatılır.

Madalyonun öteki yüzü ile ilgili örnek cümle

  • Yağmur çok yağdı, sebzeler sulandı ama madalyonun öteki yüzüne bakmak gerekir, yollar çamurdan geçilmeyecek.
  • Ben tüm malları satarım diyorsun, ama madalyonun öteki yüzü kolay değil.
  • O kadar para veriyorlar da, madalyonun öteki yüzü öyle değil.
  • Arabayla yola çıkarız diyorsun da, madalyonun öteki yüzü farklı.
  • Biz de katılalım; güzel diyorsun da, madalyonun öteki yüzü öyle değil.

104
17
7
4
6
14
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.