Madde nedir ve nelerden oluşur

Madde nedir ve nelerden oluşur
Madde nedir ve nelerden oluşur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maddenin en küçük yapı birimi atomlardır. Atomlar birleşerek maddeleri meydana getirir. Örneğin: İki hidrojen atomu ile bir oksijen atomu birleşerek suyu meydana getirirler.

Madde, evrende bir yer kaplayan her şeydir. Kısa özeti biraz açacak olursak hacmi, ağırlığı olan ve duyu organlarımız ile algılayabildiğimiz bir formu olan canlı ya da cansız nesnelerdir.

Madde, tüm evreni oluşturan şeydir. Katı, sıvı veya gazdan herhangi bir şey olabilir. Bir sıcaklıkta katı, başka bir sıcaklıkta sıvı veya başka bir sıcaklıkta gaz olabilir. Madde yaratılamaz, ancak şekli değiştirilebilir. Gördüğünüz gibi, madde hemen hemen her şeydir. Her gün seyahat ettiğiniz toprak, kum ve havadır. Gördüğün ağaçlar ve çimenler, yediğin yiyecekler ve içtiğin sulardır.

Maddenin dört klasik hâli:

  • Katı
  • Sıvı
  • Gaz
  • Plazma

Maddenin hâllerinin evrende bulunuş yüzdeleri: %99 plazma, %0.6 gaz, %0.3 sıvı, %0.1 katı şeklindedir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.