Maddenin Hal Değişimi Cevapları

Maddenin Hal Değişimi Cevapları
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Madde ve Değişim Sayfa 118, 119 Maddenin Hal Değişimi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 118 Cevapları

Resmi inceleyiniz. Resimde suyun farklı hallerde bulunduğunu fark ettiniz mi? Nasıl oluyor da su başka başka hallerde bulunuyor?
Cevap
: Resimdeki su iki halde bulunuyor katı ve sıvı. Maddeler ısı aldığında ya da verdiğinde bir hâlden başka bir hâle dönüşür.

5. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 119 Cevapları

Sıcak suyu şeffaf kaba boşaltalım. Şeffaf kabın üstünü streç filmle kaplayalım. Streç film yerine şeffaf poşet de kullanabiliriz. Buzları streç filmin üzerine koyalım. Kabı 5 dakika boyunca gözlemleyelim. Gözlemlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Kabın içinde ne oldu?
Cevap
: Kabın içindeki su ısı verdiğinden soğumaya başladı.

Buzlarda bir değişiklik oldu mu?
Cevap
: Buzlar ısı aldığından eridi.

159
76
111
32
42
32
59
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum