Maddenin ısı etkisiyle değiştiğini gösteren günlük hayatımızdan örnekler

Maddenin ısı etkisiyle değiştiğini gösteren günlük hayatımızdan örnekler
Maddenin ısı etkisiyle değiştiğini gösteren günlük hayatımızdanörnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Isı ve sıcaklık değişimleri maddeler üzerinde etkili olmaktadır. Maddelerin özelliklerine ve yapılarına göre genleşme, büzüşme gibi olaylar gerçekleşmektedir. Maddenin ısı etkisiyle değiştiğine günlük hayatımızda da örnekler bulunmaktadır. Isı ve sıcaklık değişimleri sayesinde hal değişimleri de gerçekleşmektedir.

Maddenin ısı etkisiyle değiştiğini gösteren örnekler, rayların genleşmesi ve bozulması, kabloların uzayıp kısalması, hal değişimlerinin yaşanması, esnekliğin oluşması gibi durumlar olabilir. Isının etkisiyle katı bir madde sıvı olurken, sıvı bir madde de katı olabilir. Suyun donmasıyla buz oluşur, buzun erimesiyle de su oluşur. Su kaynarsa da gaz haline gelerek buhar oluşur.

70
5
11
5
153
3
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.