Magma, etnik, mülteci, küresel ve WFP nedir

Magma, etnik, mülteci, küresel ve WFP nedir
Magma, etnik, mülteci, küresel ve WFP nedir ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Magma: Yerin içinde, sıvı veya hamur kıvamında uçucu gazlarla doymuş olarak bulunan eriyiktir. Magma; yeraltında bulunan, ergimiş haldeki kayaçlar. Kayaçların basınç düşmesi, sıcaklık yükselmesi, H₂O ilavesi gibi etkenler altında ergimesi sonucu oluşan silikat hamuru durumundaki eriyiklerdir. Yeryüzüne ulaşarak yanardağlardan püsküren magmaya lav denir.

Etnik: Dil, töre ve kültürel nitelikleri aynı olan bir topluluktur. Etniklik veya Etnik grup, mensuplarının birbirlerini gerçek veya farazi bir ortak geçmişe dayanarak ötekileştirdikleri insan topluluğu. Etnik gruplar her türlü kültür farklılıkları ile diğerlerinden ayrılan sosyal gruplardır. Bazı ülkelerde onlarca, bazılarında ise yüzlerce etnik grup bulunabilmektedir.

Mülteci: Başka bir ülkeye veya yere sığınmış olan kişidir. Mülteci veya sığınmacı; dini, milliyeti, belirli bir toplumsal gruba üyeliği veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm gören veya göreceği korkusu ve endişesi taşıyan, bu sebeple ülkesinden ayrılan/ayrılmak zorunda bırakılan ve korkusu nedeniyle geri dönemeyen veya dönmek istemeyen, iltica ettiği ülke tarafından endişeleri haklı bulunan kişi.

Küresel: Dünya ölçüsünde geniş bir bakış açısıyla benimsenendir.

WFP: World Food Program (Vörld Fuud Progrem), dünyadaki açlık sorununa acil çözüm bulmak için 1961 yılında kurulan ve Birleşmiş Milletler sisteminde yer alan gıda yardım kuruluşudur. Dünya Gıda Programı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün ortak bir projesi olarak 1961'de kurulan ve 1963'te çalışmaya başlayan Birleşmiş Milletler örgütü.

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.