Mal canı kazanmaz, can malı kazanır atasözünün anlamı

Mal canı kazanmaz, can malı kazanır atasözünün anlamı
Mal canı kazanmaz, can malı kazanır anlamı; insanlar fazla kazanacağım diyerek sağlıklarını tehlikeye atmamalıdırlar. Kişi sağlıklı olursa mal kazanması çok kolay olur. Ama sağlığını kaybederse mal da kazanamaz olur anlamında bir söz.

Mal canı kazanmaz, can malı kazanır anlamı şu şekilde :

Bu atasözünde kısaca anlatılmak istenen konu; İnsanlar fazla kazanacağım diyerek sağlıklarını tehlikeye atmamalıdırlar. Kişi sağlıklı olursa mal kazanması, pek çok kazanması mümkündür. Ama sağlığını kaybederse mal da kazanamaz olur.

İnsan, ancak sağlıklı olursa verimli bir şekilde çalışıp para kazanabilir. Yani can olduğu sürece mal kazanılır. Bu yüzden insanlar, çok fazla para kazanacağım diye canını tehlikeye atacak işlerden kaçınmalıdır. Daima can, maldan daha önemlidir.

Mal canı kazanmaz can malı kazanır atasözünün anlamı (TDK) nedir

 “Bir kimse mal sahibi olacağım diye sıhhatini tehlikeye sokmamalıdır”

8
112
6
3
5
4
126
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.