Malazgirt Savaşı ile Miryokefalon Savaşı’nı Anadolu’nun Türk yurdu olmasına katkıları açısından karşılaştırarak değerlendiriniz

Malazgirt Savaşı ile Miryokefalon Savaşı’nı Anadolu’nun Türk yurdu olmasına katkıları açısından karşılaştırarak değerlendiriniz
Malazgirt Savaşı ile Miryokefalon Savaşı’nı Anadolu’nun Türk yurdu olmasına katkıları açısından karşılaştırarak değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

26 Ağustos 1071 tarihinde yapılan savaşta Alparslan yönetimindeki Büyük Selçuklular Bizans kuvvetlerine karşı büyük bir zafer kazandı. Bu zaferle Bizans’ın Anadolu’daki direnişi büyük ölçüde kırıldı. Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı.

Miryakefalon ile zafere ulaşan Türklerin Anadolu’daki hâkimiyetleri kesinleşirken Bizans’ın Anadolu’yu alma ümidi sona ermiştir. Bizans’ın savunmaya, Türklerin taarruza geçtiği zaferin ardından Avrupalılar artık Anadolu’ya Türkiye demeye başlamıştır.

Malazgirt Savaşı ile Miryokefalon Savaşı’nı Anadolu’nun Türk yurdu olmasına katkıları:

  • Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun kapıları tamamen Türkler'e açılmıştır.
  • Bu nedenle de Anadolu, Türkler açısından çok daha güvenli bir vatan durumuna gelmiştir.
  • Miryakefalon Savaşı ile birlikte Türkler bir zafer daha elde etmişlerdir.
  • Bu zafer ile birlikte Türklerin Anadolu’daki hükümleri kesin bir hale gelmiştir.
  • Bizans’ın Anadolu’yu ele geçirme umutları da bu zafer sonrasında bitmiştir.
  • Bizans’ın savunmaya, Türklerin saldırıya geçtiği zafer sonrasında ise Avrupalılar artık Anadolu’ya Türkiye şeklinde telaffuz etmeye başlamışlardır.

Miryokefalon Savaşı, Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuil arasında meydana gelmiş olan bir savaştır.

110
14
100
4
6
9
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum