Malazgirt Savaşı’nın Anadolu’nun siyasi hayatına etkileri

Malazgirt Savaşı’nın Anadolu’nun siyasi hayatına etkileri
Malazgirt Savaşı’nın Anadolu’nun siyasi hayatına etkilerinelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

26 Ağustos 1071 tarihinde yapılan Malazgirt Meydan Savaşı sonunda Anadolu'da değişen çok oldu. Daha önceden beri Türkler zaten Anadolu'ya akınlar yapıp duruyorlardı.

Değişen sadece akınların geçici değil kalıcı olmasıydı. Akıncılar artık saldırı sonrası geri dönmüyorlardı. Artık Anadolu Türklerin yurdu olmuştu.

Anadolu'ya hakim vaziyette olan Bizans iktidar kavgası başladı. Fakat savaşla beraber kaybedilen sadece savaş değildi. Kendilerine olan güvenleri azalmıştı.

Türklerin Bizans'ı tehdit etmekten çok artık topraklarını almaya başladılar.

Alpaslan'ın Anadolu'nun fethi için emir vermesinden sonra Türkmenler ve Oğuzlar Anadolu'ya gelip yerleşmeye başladı. Bu yerleşmeler beylikler şeklinde kurulan küçük devletçikler ile Bizans savaşmaya başladı.

Anadolu'da Türk rüzgarı esmeye başlamıştı. Türkler aradıkları vatanı bulmuşlardı. Türkler göçlerle birlikte Anadolu'ya İslamiyeti de getirdiler. Bizans kendini korumak için her türlü yola başvuracaktı. Haçlı seferlerini başlatacaktı.

  • Anadolu’nun kapıları Türklere açılmıştır.
  • Anadolu’da bir çok Türk Beyliği kurulmuştur.
  • Türk göçleri ile Anadolu’daki Türk nüfusu artmıştır.
  • Bizans’ın Anadolu’daki siyasi ve askeri gücü azalmıştır.
  • Ticaret yolları Türklerin eline geçti. Bu siyasi gücü arttırdı.
  • Anadolu Türkleşmeye ve İslamlaşmaya başladı.

220
248
67
34
39
42
87
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum