Marketten ya da herhangi bir mağazadan alışveriş yaparken kasiyerlerin fiyat hesaplaması

Marketten ya da herhangi bir mağazadan alışveriş yaparken kasiyerlerin fiyat hesaplaması
Marketten ya da herhangi bir mağazadan alışveriş yaparken kasiyerler ürünlerin fiyatlarını listeden bakarak hesaplasalar alışverişiniz hızlı olur muydu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Marketten ya da herhangi bir mağazadan alışveriş yaparken kasiyerlerler ürünlerin fiyatlarını listeden bakarak yaparsa alışveriş çok yavaş olurdu.

Günümüzde ürün çeşitliliğinin artması ve perakende sektörünün gelişmesi sonucunda bu yavaşlığı ortadan kaldırmak için akıllı sistemler geliştirilmiştir. Bunlardan en yaygın olanı kasalarda bulunan barkodlu sistemlerdir.

Her ürüne farklı bir barkod numarası verilerek ürün kimlikleri oluşturulur. Bir giyim mağazasında alışveriş yapıyorsak ürünün bedeni rengi fiyatı ve tüm özellikleri o etiketin içine işlenir. Barkod okuyucuların yardımıyla ürünün üzerinde bulunan numara okutulur. Daha sonra ürün fiyatı görülür. Bu sayede işlemler çok hızlanmıştır.

Eskiden bu sistemler olmadığı için ve ürünler bu  kadar fazla olmadığı için bütün işlemler ve hesaplamalar elle yapılıyordu. Elle yapılan işlemler neticesinde hata payının artması ve gözden kaçırmalar meydana geliyordu. Otomatik sistemler sayesinde bu hata payları en aza indirilmiştir.

52
29
8
4
22
97
170
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum