Markisi’nin Avrupa’nın karşılaşacağı ilk devrimi, Osmanlı’nın ele geçirilmesi olarak sunmasının nedenleri

Markisi’nin Avrupa’nın karşılaşacağı ilk devrimi, Osmanlı’nın ele geçirilmesi olarak sunmasının nedenleri
Markisi’nin Avrupa’nın karşılaşacağı ilk devrimi, Osmanlı’nın elegeçirilmesi olarak sunmasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Markisi’nin Avrupa’nın karşılaşacağı ilk devrimi, Osmanlı’nın ele geçirilmesi olarak sunmasının nedenleri neler olabilir? D’argenson Markisi’nin Projesi (1738) Osmanlı Devleti’nin ele geçirlmesini ele alıyordu. Bu düşüncenin bunu sunmasının nedenleri şunlar olabilir;

Çünkü Avrupa’nın ayağa kalkması için Helenizmin canlandırılması gerekmektedir. Bunun da yolu Osmanlının yıkılıp yerine Hristiyanlığın egemen olacağı yeni devler kurmak olacaktır. Ancak Osmanlı ve İslam geriler ve de yenilirse Hristiyanlık ilerleyecek ve Avrupa’da bir devrim başlamış olacaktı.

Nedenleri neler olabilir

1. Osmanlı Devleti’ni Avrupa ve Hristiyan dünyası için bir engel olarak görmesi
2. Osmanlı Devleti ele geçirilirse Hristyanlığın egemen olduğu yeni devletlerin kurulmasının kolay olacağı
3. Osmanlı gerilerde İslam’ında gerileyeceği ve Hristiyanlığın gelişeceği düşüncesi
4. Osmanlı Devleti’nin ele geçirilmesi ile daha çabuk yayılabileceği nedenlerindendir.

157
3
42
7
10
6
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.