Mayoz I’in profazı ile mitozun profazı arasındaki farklılıklar nelerdir

Mayoz I’in profazı ile mitozun profazı arasındaki farklılıklar nelerdir
Mayoz I’in profazı ile mitozun profazı arasındaki farklılıklar nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mayoz I’in profazı ile mitozun profazı arasındaki farklılıklar nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Mayoz I’in profazında homolog kromozomlar sinapsis yaparak tetratları oluşturur ve genetik rekombinasyon (crossing-over) gerçekleşir. Mitozun profazında ise homolog kromozomlar sinapsis yapmaz ve genetik rekombinasyon meydana gelmez.

Mayoz I'in profazı ile mitozun profazı arasındaki temel farklar şunlardır: Kromozom sayısı (diploit veya haploit), kromozomların konfigürasyonu (çaprazlama), kromozomlar arasındaki bağlantılar ve sonuç hücre sayısı (haploit veya diploit) farklıdır. Mitoz, hücre çoğaltımı ve büyümesi için kullanılırken, mayoz, üreme hücreleri oluşturmak ve genetik çeşitliliği artırmak amacıyla tasarlanmıştır.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.