MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı Yapacak

MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı Yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı bu soruna nedense bu zamana kadar çözüm bulmamıştır. Eğitim sendikalarının bu konudaki sessizliği ise daha da düşündürücüdür.

Yönetici atamada verilen ek puanlardan, maddi kayıplara kadar sorun oluşturan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının yapılmaması eğitimcilerimizi mağdur etmektedir.

 Milli Eğitim Bakanlığının illere gönderdiği elektronik postada, e-akademi de yer alan eğitimlerin Kariyer Basamaklarında puan olarak değerlendirileceği bildirilmiştir.
 
İlgili eletronik posta  
Bilindiği gibi eğitimcilerimiz açısından kariyer basamakları uygulaması uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavıdır. Yazıdan anlaşıldığı gibi Kariyer Basamakları sınavları yakın zamanda öğretmenlerimizin önüne gelecektir. Bu sınavların biran önce yapılarak eğitimcilerimizin daha fazla mağdur olmaması temennimizdir. Eğer, interaktif ortamda sınav yapılması düşünülüyorsa şunu söylemek isteriz ki, interaktif sınav güvenilirliğe gölge düşürecektir. Kariyer Basamakları sınavları interaktif ortamda yapılırsa sınavın sorularının ve cevaplarının internet ortamında elden ele dolaşacak, sınavın güvenilirliğine gölge düşecektir. Sınavın biran önce ÖSYM tarafından yapılması gerekmektedir. Konuyla ilgili gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.